Muziek kan beelden versterken.

Muziek is te verdelen in 3 categorieën:
Muziek kan bijvoorbeeld bij de intro te horen zijn, op momenten dat in de film niet gesproken wordt en optioneel heel zacht onder het gesproken woord.

1. Stockmuziek ook Library muziek genoemd. 

  1. Aankopen van bestaande muziek via bijvoorbeeld PremiumBeat.com. Dit wil niet zeggen dat deze muziek gratis is, maar is betaalbaar. Dus een goedkopere oplossing. Je betaalt voor een licentie: het recht om de muziek te gebruiken in je productie.
    Wij proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van rechtenvrije, op maat gemaakte, muziek voor bijvoorbeeld een promotiefilm of bedrijfsfilm.

    De standaard muzieklicentie voor online gebruik kost € 50,-. Deze kosten verwerken wij in onze montageprijs. Hiervoor selecteren wij de muziek en kopen we de rechten aan. 

  2. Een alternief voor dit is AudioJungle en ccMixter. Deze prijzen per muziektrack liggen iets lager, rond € 20,- per track. De kwaliteit van de muziek is niet gegarandeerd.

  3. ccMixter biedt gratis Creative Commons muziek aan: zolang de artiest wordt vermeld in de film mag deze rechtenvrij gebruikt worden.

2. Muziek gemaakt door componisten die aangesloten zijn bij Buma/Stemra 
Voor deze muziek moeten rechten worden afgedragen aan auteursrechten-organisatie BUMA STEMRA.

3. Maatwerk-muziek
Deze muziek is passend en uniek gemaakt bij uw productie wat betreft stijl, tempo en timing. In een keer betalen en daarna nooit meer. De componist is niet aangesloten bij Buma/Stemra. De muziek wordt uw eigendom.

Klik hier voor terug te gaan naar diensten