audio-nabewerking

Even in het kort wat audionabewerking is.

Als voorbeeld: Je hebt een video waar een paar mensen praten over een onderwerp. De video begint met het logo van het bedrijf waar geluid bij is. De voice over vertelt over het onderwerp. Je eindigt met een pay-off waar de muziek nogmaals aanzwelt.

Audionabewerking is onder te verdelen in een aantal stappen:

Editing

Allereerst wordt alle audio gemonteerd. De muziek wordt op maat geknipt. De spraak wordt op geluidsniveau gebracht. Bijgeluiden verwijderd of opgeschoond. De voice-over stem wordt opgenomen. 

Mix

Nu alles netjes schoon en op maat geknipt is volgt het mixen. Dit betekent alle audio in balans brengen en zorgen dat alles optimaal klinkt. De balans tussen voic-over en muziek is erg belangrijk, zowel qua volume en qua frequenties. 

Mastering

Alle losse onderdelen zijn inmiddels met elkaar in balans gezet tijdens de mix en samengevoegd. In de mastering zorgen we ervoor dat het geheel nog verder geoptimaliseerd wordt. Audionabewerking is niet alleen nodig om de audio goed te laten klinken, je hebt ook nog met technische voorschriften te maken waaraan de audio moet voldoen.

 Klik hier voor terug naar diensten.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • Het schrijven van een goed script en zorgen voor een goede productie is een vak apart. Maar de keuze was snel gemaakt. Dipro Film heeft alle facetten die eerder genoemd Read More
  Het schrijven van een goed script en zorgen voor een goede productie is een vak apart. Maar de keuze was snel gemaakt. Dipro Film heeft alle facetten die eerder genoemd zijn in huis, zowel op persoonlijk als ook op zakelijk vlak. Er werd een afspraak gemaakt en al heel snel was er een klik voor dit project. 
René Knapen Initiatiefnemer Komborden Nederweert
 • Working with Ine has been a pleasure. Fast, precise, knowledgeable and always with a smile on her face; in short: a passionate professional. Read More
  Working with Ine has been a pleasure. Fast, precise, knowledgeable and always with a smile on her face; in short: a passionate professional.
 
 
  Annette Schaeffer Secretary General European Manufacturers of EPS Power Parts

Contact ons

Logo diprofilm media

Thieu Gielenstraat 23
6031 HH  Nederweert

Nederland

Kijk ons kanaal
Vind ons op Facebook
Find us on Facebook
Follow Us