U heeft een mooie website en wilt u een filmpje toevoegen. Wat zijn de opties? Uploaden, Youtube, Vimeo of linken? Wat past het beste bij uw werkwijze/product of dienst?

Niet elke bezoeker van uw website wil op dezelfde manier door uw inhoud bladeren. Sommige mensen lezen liever. Andere webbezoekers zijn visueler ingesteld en voelen zich meer aangetrokken tot het bekijken van afbeeldingen en video's.

Volgens mij bevat een goede website naast tekst ook afbeeldingen en video. Dit is aantrekkelijk voor alle bezoekers van de site.

Regelmatig vragen klanten ons wat de beste manier is om video's op hun website te laten zien. Moet ik het videobestand rechtstreeks naar een pagina van mijn website uploaden? Of moet ik een streamingdienst van derden zoals YouTube of Vimeo gebruiken?

Ons antwoord: laat de streamingdiensten het werk voor u doen!

Waarom?

1. Toegankelijkheid.

Stel u heeft een mov- of wmv-videobestand dat u op uw website wilt plaatsen. U kunt dan besluiten om deze rechtstreek te uploaden naar uw website. Stel, ik ben de bezoeker op uw site. Met mijn Apple Computer kan ik een .wmv bestand niet bekijken of ik moet extra software installeren. Ga ik dat doen om uw video te bekijken? Hmmmm... ik denk dat ik verder zoek naar een andere site waar ik wel met mijn software iets kan bekijken. Dat zou een gemiste kans kunnen zijn. Online webstreamingservices zoals YouTube en Vimeo converteren daarentegen veel verschillende soorten videobestanden naar een formaat dat kan worden gestreamd en bekeken door bijna alle webbezoekers, ook ik met mijn Apple. Ik hoef dus geen software te downloaden - Ik kan meteen klikken en uw video bekijken.

2. Opslagruimte en bandbreedte.

Videobestanden kunnen behoorlijk groot zijn en als u ze rechtstreeks naar uw website upload, kunnen ze een aanzienlijk deel van uw serveropslagruimte en toegewezen bandbreedte "opeten". Als u veel afbeeldingen en video's heeft, kunt u erachter komen dat uw limieten snel worden bereikt en de volgende stap is meer ruimte aanschaffen bij uw provider, dus hogere kosten. Maar wanneer u een webstream-service zoals YouTube en/of Vimeo gebruikt, slaan deze externe servers de video op en host deze.

3. Gaan mijn bezoekers nu naar YouTube?

Ben ik dan mijn bezoekers kwijt wanneer deze naar youTube of Vimeo gaan? Nee hoor! De meeste web-streamingdiensten zoals YouTube en Vimeo bieden insluitingscodes, of zoals zij dat noemen, embedding codes, zodat u uw streamingvideo direct op uw webpagina kunt insluiten. Bezoekers van de site kunnen de video bekijken zonder uw site te verlaten, waardoor ze een naadloze weergave en browse-ervaring hebben. Kortom, met behulp van een webstream-service kan deze al het zware werk doen voor het converteren en opslaan van bestanden, terwijl u nog steeds alle voordelen van het hebben van video-inhoud op uw website kunt benutten.

Wilt u meer informatie of wilt u een video laten maken. Neem gerust contact op! Van idee tot realiteit. Inspireren en motiveren. Gewoon doen!

En... ACTION