Marketing en reclame.

Reclame is nooit een doel op zich. Reclame is een middel om uw doel te bereiken.
Voordat u zich dus in een reclamecampagne "stort", is het van groot belang om uw reclamedoel te bepalen.

Wat wilt u bereiken?

Wat wilt u bereiken?

  • Wilt u meer naamsbekendheid genereren?
  • Wilt u door middel van specifieke acties uw verkoop laten stijgen?zet uw bedrijf in de schijnwerpers
  • Wilt u het verkeer naar uw website bevorderen?
  • Wilt u zich op een bepaalde doelgroep richten of op een bepaalde regio?
  • Heeft u een specifiek tijdsbestek in gedachten?

Bedenk bij het formuleren van uw reclamedoel: des te concreter de omschrijving, des te effectiever u de middelen kunt bepalen.
En des te betere u het resultaat van uw inspanningen kunt meten! Immers, elke reclamecampagne kost geld.
Echter, wanneer u niets ondernement, dan vindt de klant u ook niet. Het is dus de kunst om op basis van uw doel en uw middelen, een budget vast te stellen dat een optimaal rendement oplevert.

Dipro film media producties kan u, bij de bepaling van uw reclamedoel, -budget en -strategie, uitstekend van dienst zijn. Niet alleen door de kennis van de markt en de aard van diverse online en offline instrumenten.

Welke vormen van marketing gebruikt u?

Welke vormen van Marketing en Reclame gebruikt U?

Een bedrijf opzetten is niet zo moeilijk, er een succes van maken wél. Uw marketing en reclame-uitingen maken het verschil, maar hoeven geen bakken met geld te kosten. In het wilde weg advertenties plaatsen kost veel geld en heeft weinig zin. Denk eerst goed na en ga planmatig te werk. U kunt een plan maken aan de hand van de volgende stappen.

  • Bepaal de doelgroep.
  • Bij wie wilt u uw naamsbekendheid vergroten?
  • Wie zijn uw mogelijke klanten: particulieren of bedrijven? Hoe bereikt u ze?
  • Wat lezen ze, waar komen ze en waar zijn ze in geintereseerd?

Een handig middel om een doelgroep te definineren is de "ijkpersoon". Dat is uw ideale klant. U kunt hem zelf inkleuren: is het een man of een vrouw, waar woont hij/zij, wat leest hij/zij, welke tv programma’s kijkt hij/zij, hoe brengt hij/zij de vrije tijd door?
En ga zo maar door: een ijkpersoon kan de weg wijzen naar de meest voor de hand liggende middelen om uw naamsbekendheid te vergroten.

Wat wilt u uitstralen?

Wat wilt u uitstralen?

Eigenlijk gaat het er niet om uw naam als zodanig bekend te maken, maar meer om uw bedrijfsnaam als merk in de markt te zetten. Bij een merk horen bepaalde gevoelswaarden. Warm of chique, duur of bereikbaar voor iedereen, hip of degelijk. Een van de manieren om uw naam waarden mee te geven, is te
zorgen voor een goede huisstijl. Die huisstijl is belangrijk voor de herkenbaarheid. Gebruik deze dus altijd en overal: op de website, op visitekaartjes, folders en advertenties.

Een huisstijl straalt iets uit van de waarden die u belangrijk vindt. Een mooi ontworpen huisstijl geeft een professionele uitstraling (voorbeelden van huisstijlen gemaakt door Dipro film media producties zijn opvraagbaar) en u kunt hem altijd en overal toepassen. Bezuinig daar dus niet op. Let er daarbij vooral op dat de inhoud past bij de verpakking!

Wat is het budget?

Wat is het budget?

Bepaal van te voren wat een grotere naamsbekendheid waard is. Een aantal middelen kost geld, maar er zijn ook veel dingen die u kunt doen met een kleine portemonnee. En die zijn soms nog effectiever ook.

Welke middelen wilt u inzetten?

Er zijn tal van middelen te bedenken om een naam bekender te maken. Adverteren, netwerken, sponsering enz. Maar zeker ook een film van uw bedrijf die u kunt afspelen op beursen of in uw winkel, restaurant van uw bedrijf, of bij de receptie, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Al met al, redenen te over om hierover eens te brainstormen met Dipro film. Mocht u, na bovenstaand artikel, interesse hebben in mijn visie en wat ik voor u kan betekenen, neem dan, geheel vrijblijvend, contact met mij op!

Misschien kunnen we wat voor elkaar betekenen.