Er zijn nog veel meer redenen waarom een bedrijf, video marketing moet inzetten maar daarover een volgende keer. Nu terug naar online video.

Ook diverse onderzoeken onderstrepen dit: online video is de snelst groeiende mediavorm in de geschiedenis.

Volgens Gartner is het inzetten van online video een ‘top 10 strategic marketing tool for 2011’. Binnen 3 jaar is er geen enkele business website waarin video niet voor communicatie en marketing wordt ingezet.

Onderzoeksbureau Forbes doet er nog een schepje bovenop: 60% van de internetters kijken eerst een video voor ze tekst gaan lezen.

En het heeft een belangrijk doel: naast brand awareness, informatief, of als entertainment heeft een video op een website ook tot gevolg dat kijkers gemiddeld 70% meer geneigd zijn om een product of dienst af te nemen of contact op te nemen na het zien van een video.

" Het wereldwijde internetverkeer zal tot 2015 vier keer in volume toenemen dan in 2010. Dit constateert Cisco in zijn jaarlijkse onderzoek naar het mondiale internetverkeer.

Videoverkeer wordt zeer bepalend
Het gebruik van video op internet zal de komende jaren exploderen. Het internetverkeer zal in 2014 voor 91 procent bestaan uit video down- en uploads. De oorzaak van de explosieve stijging zijn HDTV en 3D-TV. De stijgende populariteit van online video is de belangrijkste reden voor de verwachte verdrievoudiging van het internetverkeer in 2014. In 2014 zullen 1 miljard gebruikers zijn aangesloten op online videonetwerken."

Bron: www.lanmagazine.nl