Video marketing was al belangrijk maar wordt in de nabije toekomst onmisbaar. Het is het moderne marketingmiddel met enorme mogelijkheden en een gigantisch potentieel bereik. DiPro Film helpt u daarom graag deze tool in te zetten.

Google is de grootste zoekmachine ter wereld. En YouTube is de grootste zoekmachine met films. Nu heeft Google, Youtube gekocht. Bedenk eens wat dit voor een kansen en mogelijkheden voor beiden zoekmachines biedt en wat dat voor een bedrijf betekenen kan!
Die samenwerking is goud waard. Men verwacht dat YouTube dit jaar ruim 350 miljoen bezoekers krijgt.
Zo biedt YouTube een enorm platform voor videomarketing en dus unieke kansen voor marketeers. Steeds vaker wordt YouTube ook in de B2B ingezet. Bedrijven starten hun eigen YouTube kanaal en plaatsen relevante clips online of digitaliseren hun film (zie eerder blogL de kracht van bewegend beeld).

Nu is het zo dat de rating van een website mede bepaald wordt door het wel of niet hebben van webfilm op de websites. Bij het hebben van een webfilm op de site, komt uw website hoger in de rating. Met andere woorden, de website MET webfilm komen hoger in de zoekresultaten. En mensen zien liever een kort filmpje dan het lezen van lappen teksten. En een film heeft veel meer impact. Je combineert beeld en geluid en dat blijft veel langer hangen. De gemiddelde tijd dat een klant, prospect op de site blijft waar een video op staat, is 2 minuten, bij een website met alleen tekst, blijft men maar ong. 35 seconden " hangen" .

Dus mis de trein niet!

Er zijn nog veel meer redenen waarom een bedrijf, video marketing moet inzetten maar daarover een volgende keer. Nu terug naar online video.

Ook diverse onderzoeken onderstrepen dit: online video is de snelst groeiende mediavorm in de geschiedenis.

Volgens Gartner is het inzetten van online video een ‘top 10 strategic marketing tool for 2011’. Binnen 3 jaar is er geen enkele business website waarin video niet voor communicatie en marketing wordt ingezet.

Onderzoeksbureau Forbes doet er nog een schepje bovenop: 60% van de internetters kijken eerst een video voor ze tekst gaan lezen.

En het heeft een belangrijk doel: naast brand awareness, informatief, of als entertainment heeft een video op een website ook tot gevolg dat kijkers gemiddeld 70% meer geneigd zijn om een product of dienst af te nemen of contact op te nemen na het zien van een video.

" Het wereldwijde internetverkeer zal tot 2015 vier keer in volume toenemen dan in 2010. Dit constateert Cisco in zijn jaarlijkse onderzoek naar het mondiale internetverkeer.

Videoverkeer wordt zeer bepalend
Het gebruik van video op internet zal de komende jaren exploderen. Het internetverkeer zal in 2014 voor 91 procent bestaan uit video down- en uploads. De oorzaak van de explosieve stijging zijn HDTV en 3D-TV. De stijgende populariteit van online video is de belangrijkste reden voor de verwachte verdrievoudiging van het internetverkeer in 2014. In 2014 zullen 1 miljard gebruikers zijn aangesloten op online videonetwerken."

Bron: www.lanmagazine.nl

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • Het schrijven van een goed script en zorgen voor een goede productie is een vak apart. Maar de keuze was snel gemaakt. Dipro Film heeft alle facetten die eerder genoemd Read More
  Het schrijven van een goed script en zorgen voor een goede productie is een vak apart. Maar de keuze was snel gemaakt. Dipro Film heeft alle facetten die eerder genoemd zijn in huis, zowel op persoonlijk als ook op zakelijk vlak. Er werd een afspraak gemaakt en al heel snel was er een klik voor dit project. 
René Knapen Initiatiefnemer Komborden Nederweert
 • Working with Ine has been a pleasure. Fast, precise, knowledgeable and always with a smile on her face; in short: a passionate professional. Read More
  Working with Ine has been a pleasure. Fast, precise, knowledgeable and always with a smile on her face; in short: a passionate professional.
 
 
  Annette Schaeffer Secretary General European Manufacturers of EPS Power Parts

Contact ons

Logo diprofilm media

Thieu Gielenstraat 23
6031 HH  Nederweert

Nederland

Kijk ons kanaal
Vind ons op Facebook
Find us on Facebook
Follow Us