Opgravingen Kampershoek

Gemeente Weert wilde graag een film over de opgravingen die bezig waren op Kampershoek 2, het nieuwe bedrijventerrein van Weert.

De opdracht was een film te maken die kon worden getoond in de groepen 7-8 van de basisscholen in deze omgeving. Ik had een heel romantisch beeld van opgravingen. Je weet wel: lekker in de zon met een emmertje en een schepje wat spelen met de zand, zoals je altijd ziet bij de films van bijvoorbeeld Indiana Jones.


Helaas, niets was minder waar! Het was eind december 2011. Koud en nat, vooral heel, heel nat. De archeologen waren gekleed in een warme jas, zeilpak en muts, wat die regen-kou amper kon tegenhouden. De mensen waren elke dag in alle vroegte al bezig met het zoeken naar overblijfselen. Het was heel interessant om te zien hoe geconcentreerd deze mensen, elke centimeter van het terrein geanalyseerd en in kaart gebracht werd.

Toen ik, met deze voornamelijk jonge mensen, praatte over hun vak dan voelde en zag ik gewoon die passie. Ze zaten dan gelijk op hun praatstoel. Het enthousiasme straalden uit hun ogen. Koude en regen heeft geen invloed op hun werk. Ze merkten het gewoon niet eens. Het is echt een roeping, naar mijn gevoel. Ik heb veel respect gekregen voor deze mensen.

Tijdens het filmen, zette ik mijn driepoot in de modder en soms was het zo erg nat en modderig dat de driepoot gewoon aan een kant wegzakte. Je kunt op het einde van de film wel een beetje zien hoe nat het daar was. (zie: opgravingen kampershoek).

Alle botjes, bordjes en aanverwante artikelen werden verzameld en worden t.z.t. tentoongesteld.

You have no rights to post comments

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • Het schrijven van een goed script en zorgen voor een goede productie is een vak apart. Maar de keuze was snel gemaakt. Dipro Film heeft alle facetten die eerder genoemd Read More
  Het schrijven van een goed script en zorgen voor een goede productie is een vak apart. Maar de keuze was snel gemaakt. Dipro Film heeft alle facetten die eerder genoemd zijn in huis, zowel op persoonlijk als ook op zakelijk vlak. Er werd een afspraak gemaakt en al heel snel was er een klik voor dit project. 
René Knapen Initiatiefnemer Komborden Nederweert
 • Working with Ine has been a pleasure. Fast, precise, knowledgeable and always with a smile on her face; in short: a passionate professional. Read More
  Working with Ine has been a pleasure. Fast, precise, knowledgeable and always with a smile on her face; in short: a passionate professional.
 
 
  Annette Schaeffer Secretary General European Manufacturers of EPS Power Parts

Contact ons

Logo diprofilm media

Thieu Gielenstraat 23
6031 HH  Nederweert

Nederland

Kijk ons kanaal
Vind ons op Facebook
Find us on Facebook
Follow Us